Sinds 2013 begeleidt Henriët Griffioen muziek- en operareizen naar diverse bestemmingen binnen Europa. Zo’n reis is voor iedereen een feest want wat is er mooier dan een kwalitatief goed concert op een bijzondere locatie, voorafgegaan door een interessante inleiding. Een goed onderbouwde nabespreking na afloop maakt zo’n concert tot een onvergetelijke ervaring. Bij een operavoorstelling speelt – naast de zangers en de dirigent – ook de regisseur een cruciale rol. Een goede voorbereiding op een opera gaat dus niet alleen over de inhoud van het verhaal maar ook over de verschillende regieopvattingen en de consequenties daarvan voor de vormgeving. Daarbij komen natuurlijk ook aspecten aan de orde zoals de rol van het orkest, de muzikale invulling van de verschillende personages en de plaats van de opera in de muziekgeschiedenis.

De concerten en opera’s worden altijd uitgevoerd op interessante locaties. Beroemde theaters en concertzalen die in de muziekgeschiedenis vaak een grote rol hebben gespeeld komen zo echt tot leven. Locale gidsen geven tijdens hun rondleiding meer specifieke achtergrondinformatie over de stad en de plaatselijke geschiedenis. Waar het uiteindelijk allemaal om gaat is het beleven van een goed concert of een mooie opera op een interessante locatie, in het gezelschap van andere muziekliefhebbers en een deskundige reisleiding.

Voor meer informatie over op maat samengestelde reizen kunt u telefonisch contact opnemen met Henriët: 0651257416.


Reeds begeleide reizen o.a.

Verona, Budapest, Wenen, Leipzig, Dresden, Provence, Düsseldorf, Valencia, Venetië, Schiermonnikoog, Baden Baden, Bad Gastein, Londen Proms, Nijetrijne, Ravenna, Lissabon, Malta, Napels, Parijs, Berlijn, Milaan, Rügen.

reizenfoto3


“Vandaag de laatste avond van de operacursus. Voor mij was het in zekere zin een heel nieuwe ervaring. In dat opzicht heb je mijn oren en ogen geopend. Ik heb dan ook veel geleerd. Voortaan zal ik me veel beter voorbereiden als ik naar de opera ga.”

(mevr. C.Thomas, Naarden)


“Iedere les was zeer de moeite waard. Je hebt een fantastisch gevarieerd programma samengesteld. Het waren hele ritten van Wassenaar naar Laren, maar jouw mooie pianospel bij binnenkomst deed me de rit vergeten.”

(mevr. M.Hazebroek, Wassenaar)


“We luisteren nog intensiever en we zullen veel aan je denken als we in het Concertgebouw of elders concerten bijwonen.”


(dhr. W.Geel en dhr. H.Ahne, Bussum)