De docent, drs. Henriët Griffioen, studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Werkervaring: muziekdocent Voortgezet Onderwijs, docent Muziekwetenschap HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam, freelance muzieksamensteller NPS-Radio Vier. Zij geeft regelmatig inleidingen op concerten en lezingen over diverse onderwerpen uit de westerse muziekgeschiedenis. Henriët begeleidt regelmatig concert- en operareizen. Voor theater De Speeldoos in Baarn is Henriët ‘opera-ambassadeur’; zij verzorgt alle inleidingen op de live-stream opera’s vanuit de Metropolitan New York.

docentfoto1
docentfoto2

Concert Singer Laren oktober 2010 met Frank van Aken, Eva-Maria Westbroek en Bastiaan Everink.


“Nog reuze bedankt voor de geweldige muzikale, enthousiaste lessen. Ik ben echt veranderd!”(mevr. J.Leliveld, Amsterdam) 


“Veel dank voor de geweldige lessen over het Franse chanson. Je hebt mij weer veel moois en onbekends laten ontdekken. Ik heb ervan genoten!”


(mevr. M.Hooghoudt, Huizen)


“Je hebt je de afgelopen jaren zeer ingespannen om de bronnen van de muziek, uitstromend in een brede rivier voor mij zichtbaar en hoorbaar te maken. Dank voor het vele waarmee je me kennis hebt laten maken!”

(mevr. O.Fles, Naarden)